KBB betaalt herplaatsing

ROTTERDAM, 5 SEPT. De werknemers die als gevolg van de reorganisaties bij Koninklijke Bijenkorf Beheer (KBB) hun baan kwijtraken, mogen op kosten van KBB op zoek naar ander werk.

Daarvoor worden deze werknemers gedetacheerd bij een speciaal opgerichte stichting. Dat staat in het sociaal plan waarover de vakbonden en KBB gisteren een akkoord bereikten. Begin vorige week maakte KBB bekend dat er wegens tegenvallende resultaten ingrijpend gesaneerd moet worden bij diverse ketens van het detailhandelsconcern. In het ergste geval verdwijnen daarbij circa 3000 van de 24.000 arbeidsplaatsen. KBB wil de Duitse keten van M&S-mode verkopen, evenals de kleinere winkelketens in Nederland. Ook bij de Hema, dat enkele jaren geleden al sterk gereorganiseerd werd, verdwijnen weer banen.