Finnen eerste tegenstander Nederland

ROTTERDAM, 5 SEPT. De Nederlandse volleybalploeg begint het Europees kampioenschap morgenmiddag om half drie tegen Finland. Vervolgens staan voor Nederland in groep 2 de volgende duels op het programma: Oekraïne (zondag), Tsjechië (maandag), Frankrijk (woensdag) en Bulgarije (donderdag). Alle wedstrijden in groep 2 worden gespeeld in het Indoor Sportcentrum in Eindhoven.

De speelplaats van de andere groep is sportcentrum De Maaspoort in Den Bosch. De deelnemende landen van Groep 1 zijn: titelhouder Italië, Duitsland, Griekenland, Joegoslavië, Rusland en Slowakije.

De nummers een en twee van beide poules plaatsen zich voor de kruisfinales die volgende week zaterdag (17.00 en 20.00 uur) in Eindhoven worden gespeeld. Een dag later is in dezelfde zaal de finale (18.00 uur) en de wedstrijd om de bronzen medaille (15.00 uur).

De finale in het Indoor Sportcentrum (capaciteit 6.500 toeschouwers) is bijna uitverkocht. In totaal waren er gisteren ongeveer 23.000 toegangsbewijzen verkocht. Voor alle wedstrijden zijn aan de zalen in Den Bosch en Eindhoven nog kaarten verkrijgbaar. De organisatie zou tevreden zijn als de groepsduels van Nederland door gemiddeld 3.000 toeschouwers worden bezocht.

De wedstrijden van Nederland die in de weekeinden worden gespeeld, zijn vrijwel volledig rechtstreeks op televisie te zien bij de NOS. Van de doordeweekse duels worden ruime samenvattingen uitgezonden. Er bestaat een kleine kans dat omwille van de tv-uitzending de finale volgende week zondag naar een eerder tijdstip wordt verplaatst.

Het programma van Nederland: Morgen 14.30 uur: Nederland-Finland Zondag 15.30 uur: Nederland-Oekraïne Maandag 20.00 uur: Nederland-Tsjechië Woensdag 20.00 uur: Nederland-Frankrijk Donderdag 20.00 uur: Nederland-Bulgarije