Dijkstal: geen bezwaar tegen spelen Kluivert

HILVERSUM, 5 SEPT. Minister Dijkstal van Binnenlandse Zaken heeft persoonlijk geen bezwaar tegen het meespelen van Patrick Kluivert in het Nederlandse elftal. Volgens de VVD-minister, die ook de politie in zijn portefeuille heeft, was er wellicht een andere situatie ontstaan als het vermeende seksschandaal van de spits tot een veroordeling door de rechter zou hebben geleid.

Met een fanatisme dat mogelijk nog groter was dan op de crossterreinen ging hij aan de slag. Thedo liet zich door een inspanningsfysioloog de waarde van uitgekiende en gedoseerde trainingsuren uitleggen. In Zwitserland schaafde hij aan zijn techniek en volgde de opleiding voor snowboardleraar. Geld? Dat verdiende hij, door 's zomers in Nederland met skiplanken sportzaken te bezoeken. “Namens een importeur moest ik die dingen slijten. Dan stapte ik een winkel binnen, terwijl het buiten dertig graden was. De meeste mensen wisten echt niet waar ik het over had. Nee, we hebben die boards niet nodig, en: We hebben ze al, kreeg ik als antwoord, terwijl ze niet eens het onderscheid konden maken tussen een monoski en een snowboard.”