Begrafenis prinses Diana

Rechtstreeks verslag van de uitvaartdienst voor prinses Diana.

Zaterdag 6 september 10.00u. Diana's kist wordt geplaatst op de rouwkoets bij Kensington Palace. 10.08u. De rouwstoet vertrekt van Kensington Palace naar Westminster Abbey. 10.30u. De deuren van Westminster Abbey gaan open voor genodigden. 11.15u. VIP's arriveren bij Westminster Abbey. 11.26u. Representanten van 110 liefdadigheidsorganisaties voegen zich bij de rouwstoet. 11.35u. De familie Spencer arriveert bij de Abbey. 11.40u. Leden van de koninklijke familie komen aan bij de Abbey. 11.50u. De Britse vorstin arriveert bij de westdeur van Westminster Abbey. 11.55u. De rouwstoet komt bij de westdeur van Westminster Abbey.

12.00u. Begin van de begrafenisplechtigheid.

Programma: De dienst begint met het zingen van het volkslied. De deken van Westminster, dr Wesley Carr zegt het gebed. Hymne. Diana's zus Lady Sarah McCorquodale leest een gedicht. De BBC Singers en Lynne Dawson zingen Libera me, Domine van Verdi. Diana's zus Lady Jane Fellowes draagt een gedicht voor. Hymne. Lezing door Minister-President Tony Blair. Elton John zingt Candle in the Wind. De Earl Spencer, broer van Diana, spreekt over de prinses. Hymne. De Aartsbischop van Canterbury, dr George Carey, gaat voor in het gebed en geeft de zegen. Hymne. De deken zegt de lofprijzing. Als de kist de Abbey verlaat, zingt het koor Alleluia. May Flights of Angels sing thee to thy rest, muziek van John Tavener.

12.50u. (ongeveer) Op de plechtigheid volgt 1 minuut stilte. Diana's kist vertrekt per lijkkoets naar de Spencer Chapel nabij Althorp, 130 kilometer ten noorden van Londen. De familie Spencer reist per trein naar Althorp. Prins Charles en de prinsen William en Harry zullen de begrafenis van Diana bijwonen in de St. Mary the Virgin Church. De plechtigheden worden van 08.00 uur tot 19.00 uur rechtstreeks uitgezonden op BBC1, om 07.30 voorafgegaan door een speciale nieuwsuitzending over prinses Diana, van 10.30-13.30 uur op BBC2, van 10.00-14.00 op Ned.2 en vanaf 09.00 op RTL5. BRTN1 geeft een rechtstreeks verslag van 10.15 tot 13.30 uur Om 22.00 wordt op BBC1 afscheid genomen van de Queen of Hearts. Vrijdag 5 september keert Koningin Elizabeth terug naar Londen en spreekt omstreeks 19.00 uur via de televisie het Britse volk toe.