Beck wint vijf MTV Awards

NEW YORK, 5 SEPT. De Amerikaanse zanger Beck is de grote winnaar geworden bij de uitreiking van de MTV Awards. Hij kreeg vijf van de tientallen prijzen die het muziekstation MTV jaarlijks uitreikt. Beck won prijzen in de categorieën 'beste mannelijke video' en 'beste videomontage' voor 'Devil's Haircut', en 'beste art direction', 'beste regie van een video' en 'beste choreografie in een video', voor 'The New Pollution'.

De Britse zanger Jamiroquai kreeg vier MTV-prijzen. Zijn 'Virtual Insanity' won in de categorieën 'beste video', 'beste special effects in een video', 'beste doorbraakvideo' en 'beste cinemtogrfie in een video'.

Tot 'beste vrouwelijke video' werd 'You Were Meant For Me' van Jewel uitgeroepen, 'beste groepsvideo' was 'Don't Speak' van No Doubt, 'beste rapvideo' was 'Hypnotize' van de inmiddels doodgeschoten The Notorious B.I.G., 'beste dance video' was 'Wannabe' van The Spice Girls en tot 'beste rock video' werd 'Falling in Love (Is Hard on the Knees)' van Aerosmith bestempeld. Grote namen als Madonna, The Rollng Stones, Sting en U2 vielen niet in de prijzen, maar traden wel op tijdens de uitreiking. (AP)