VOEDINGSADVIES

De samenstelling van de dagelijkse voeding kan invloed hebben op het ontstaan van kanker. Daarover bestaan inmiddels voldoende aanwijzingen. Een uitgebalanceerd dagelijks dieet heeft een preventieve werking, omdat het de lichamelijke conditie en weerstand verbetert.

De Nederlandse Kankerbestrijding voert de campagne 'Bordje gezond' waarin zij een vitaminerijk en vetarm voedselpakket propageert. Daarbij geldt het volgende voedingsadvies per dag: Brood: 5 tot 7 sneetjes. Halvarine: 5 gr. per sneetje. Groenten: 150-200 gr. Aardappels: 150-250 gr. Fruit: 200 gr. (twee stuks). Vlees, vis, ei: 100 gr. Olie, boter, margarine: 15 g. Melk/melkproducten: twee tot drie bekers. Vleeswaren: 1 tot 2 plakjes. Kaas: 1 tot 2 plakjes. Vocht: 1,5 liter. Voor vragen over voeding en kanker: hulp- en informatielijn Koningin Wilhelmina Fonds, 08 00 02 26 622.