Verzet van BBL tegen ING

BRUSSEL, 4 SEPT. De Belgische Bank Brussel Lambert (BBL) legt zich vooralsnog niet neer bij een mogelijke overname door bankverzekeraar ING. BBL- directievoorzitter Michel Tilmant ziet zijn bank liever uitgroeien tot een concern als de ING door een fusie met verzekeraar Royale Belge. ING beheert momenteel 20,13 procent van de aandelen in BBL.

Pas als een “Belgisch project met Europese dimensie” niet slaagt, wil Tilmant werken aan een internationale fusie. Tijdens de presentatie van de BBL-halfjaarcijfers, gisteren in Brussel, gaf de Belgische bankier aan daarbij echter weinig speelruimte te hebben ten opzichte van ING.

Vorig jaar ketste een grote Belgische bankfusie tussen BBL, Gemeentekrediet en Generale Bank af. ING wilde zijn belang niet zien verwateren. Ook vreesden de Vlaamse gemeenten, aandeelhouders in het Gemeentekrediet, voor een te grote Franstalige invloed.Nu probeert hij via samenwerking met Royale Belge, dat voor 12,44 pct eigenaar is van BBL, zijn speelruimte te garanderen. (ANP)