Verbluffende desserts

Lieve Hemel, 100 verbluffende desserts, Mandy Wagstaff, Uitg Schuyt & Co. ƒ 59,50. ISBN 90 6097 4395

Wie wil zich op een warme dag in augustus niet laten verleiden door een Charlotte van kruisbessen en vlierbloesem, Bananen van de barbecue of een Sorbet van rozenblaadjes met zomerfruit in rozensiroop? Of straks in de herfst aan Vijgen in beaujolais nouveau met vijgenijs? Liefhebbers van zoete desserts kunnen hun hart ophalen in het boek van Mandy Wagstaff. Er zijn recepten voor soufflés en sorbets, taarten en beignets, cakes en compotes. Sommige zijn klassiekers of een variatie daarop, andere ogen verrassend nieuw. Ook volgt het boek de seizoenen en dat betekent dat ingrediënten worden gebruikt wanneer ze op hun best zijn en dat heeft dan weer het voordeel dat ze veel goedkoper zijn, dan wanneer ze van de andere kant van de wereld moet worden geïmporteerd. De bereiding is helder en het boodschappenlijstje overzichtelijk. Het oog eet ook mee in dit boek; de foto's zijn van een Japans-aandoende schoonheid. Nu eens geen barokke zilveren schalen, maar gekreukeld bruin papier met daarop wat vijgen .

Huizen met de grootste woonoppervlakte staan in Zuid-Holland (151 vierkante meter), Noord-Holland (148) en Flevoland (146); met de kleinste woonoppervlakte in Gelderland (126), Limburg (128) en Overijssel (128).