Van der Meulen fit voor rol van reserve in volleybalselectie

AMSTERDAM, 4 SEPT. Volleyballer Olof van der Meulen behoort tot de selectie voor het Europees kampioenschap dat zaterdag in Den Bosch en Eindhoven begint. Lange tijd zag het er naar uit dat de 28-jarige Fries wegens een hardnekkige schouderblessure niet zou kunnen spelen. Hij raakte echter net op tijd fit. Bondscoach Toon Gerbrands nam vanochtend het besluit Van der Meulen te selecteren. Daardoor viel Mark Broere af.

Van der Meulen, basiskracht van de gouden olympische ploeg in Atlanta, zal tijdens het EK als wisselspeler fungeren. Gerbrands kiest op de positie van libero voor Richard Schuil. Het probleem van Van der Meulen is dat hij de afgelopen drie maanden slechts twee sets speelde. Hij raakte vlak voor het op een na laatste competitieduel met zijn vorige club, het Italiaanse Brescia, geblesseerd aan zijn rechter schouder. “Ik weet niet hoe het is gebeurd. Misschien tijdens het slapen in de bus naar die uitwedstrijd. Bij de training voelde ik toen ineens die pijn.”

Van der Meulen voegde zich geblesseerd bij de nationale selectie. De volleyballer werd er “doodziek” van dat hij daarna zo langzaam herstelde. Een bezoek aan een andere fysiotherapeut, Richard Griffioen, zorgde vorige week ineens voor een opmerkelijke verbetering. De volleyballer was al eens bij een eerdere blessure door hem behandeld. Afgelopen dinsdag kon Van der Meulen voor het eerst zonder pijn tweeënhalf uur met de rest van de selectie meetrainen. “Dat was een heel lekker moment”, aldus de blije speler. Hij zegt zich in zijn rol als wisselspeler te schikken. “Ook zo denk ik een belangrijke bijdrage te kunnen leveren”, aldus Van der Meulen, die komend seizoen voor het Japanse NEC zal uitkomen.

De volledige EK-selectie van Toon Gerbrands is: Peter Blangé, Albert Cristina, Robert van Es, Bas van de Goor, Mike van de Goor, Guido Görtzen, Jochem de Gruijter, Henk-Jan Held, Misha Latuhihin, Olof van der Meulen, Reinder Nummerdor en Richard Schuil.