Spanje en Italië

Italië en Spanje, Capitool Reisgidsen. Uitg. Van Reemst ƒ 59,90. ISBN resp 90 410 1815 8 en 90 410 1817 4

De Britse Eyewitness-guides passen in de traditie van de Franse Michelin-gidsen. Compacte boekwerken boordenvol informatie, kleine naslagwerken voor op reis. Door het gewicht minder geschikt voor in de rugzaken en meer bedoeld voor in de auto. De geboden inlichtingen hebben betrekking op een breed scala van onderwerpen, van vlinders tot geschiedenis, architectuur en kunst. Met vermelding van mogelijkheden voor openbaar vervoer, openingstijden van musea, plattegronden van steden en gebouwen, bezienswaardigheden, culinaire hoogtepunten en festivals. Met veel kleurrijke en instructieve illustraties. Een schoolvoorbeeld voor infographics.

Huizen met de grootste woonoppervlakte staan in Zuid-Holland (151 vierkante meter), Noord-Holland (148) en Flevoland (146); met de kleinste woonoppervlakte in Gelderland (126), Limburg (128) en Overijssel (128).