Particulier detective in arrest om meineed

AMSTERDAM, 4 SEPT. Op last van het openbaar ministerie in Amsterdam is de directeur van het particuliere recherchebureau CIO, Peter V. uit Etten Leur, aangehouden. V. wordt verdacht van meineed, valsheid in geschrifte en medeplichtigheid aan corruptie, aldus een woordvoerster van justitie.

De aanhouding volgt nadat op 18 maart al huiszoekingen werden verricht bij CIO (Counsels Investigation Office) in Breda en bij twee medewerkers thuis. Daarbij zijn computerdiskettes in beslag genomen. CIO betichtte justitie vorig jaar van gesjoemel met bewijsmateriaal in een grote drugszaak die werd uitgevoerd onder leiding van officier van justitie F. Teeven.

Directeur V. betichtte Teeven na de huiszoekingen van wraak, omdat deze officier van justitie nu het onderzoek naar CIO leidt.

De rijksrecherche arresteerde vorige maand al een 55-jarige medewerker van de politie in Midden- en West-Brabant die werkzaam was bij de Technische Recherche en een veiligheidsbeambte van PTT Telecom. De mannen worden ervan verdacht CIO vertrouwelijke informatie te hebben doorgespeeld over enkele recherche-onderzoeken, vooral over verdachten die werden afgeluisterd of die werden verdacht van onder meer drugshandel.

De echtgenote van V. blijft erbij dat justitie tegen CIO in actie is gekomen, omdat “het fenomeen recherchebureaus niet goed in de markt ligt bij het ministerie van justitie”.