Lufthansa wil dochter

BONN, 4 SEPT. De Duitse luchtvaartonderneming Lufthansa overweegt een nieuwe dochter op te richten, die in Duitsland goedkopere vluchten gaat uitvoeren. Lufthansa lijdt momenteel miljoenenverliezen op binnenlandse vluchten vanwege de hevige concurrentie met buitenlandse luchtvaartmaatschappijen zoals Virgin Air, KLM-partner Eurowings en Deutsche British Airways.

Volgens woordvoerder Dan Lewis van Lufthansa in Frankfurt begint het concern binnenkort met een “project”, waaruit moet blijken hoe de produktiviteit van een aantal decentrale lijnen kan worden verhoogd.

Lufthansa is met een omzet van 20,9 miljard mark, 57.999 medewerkers en een winst voor belastingen van 686 miljoen mark een van de grootste Europese luchtvaartondernemingen. Gisteren maakte het ministerie van Financiën in Bonn bekend dat de staat het laatste pakket aandelen (37,5 procent) van de hand doet. Er wordt een opbrengst verwacht tussen de vier en vijf miljard mark. Vanaf 29 september kunnen aandeelhouders intekenen. Het is de grootste plaatsing van aandelen van een Europese luchtvaartonderneming. Om het aandelenbezit te stimuleren kunnen particulieren rekenen op prijsvoordelen boven institutionele beleggers.