Lady Di

Onaangenaam werd ik getroffen door de stelling van prof.dr. H.J.G. Beunders in het artikel 'Voyeurisme en narcisme gaan tegenwoordig hand in hand' (NRC Handelsblad, 1 september), dat wij allen bloed aan onze handen hebben, omdat wij, ook de lezers die hier 'boven' staan, roddelbladen kopen of lezen.

Nog afgezien van de vraag of het wel juist is deze stelling te poneren zonder de feiten te kennen - de bestuurder was immers dronken en had geen politielicentie voor het besturen van een dergelijke auto - wens ik niet door prof. Beunders aansprakelijk te worden gesteld voor deze tragedie. Nog nooit heb ik, noch mijn partner ooit dergelijke bladen gekocht of zelfs maar ingekeken. 'Wij hebben allemaal bloed aan onze handen' is dus fout en stemmingmakerij die veeleer in roddelbladen thuishoort.

    • M.R. Vleeskruyer