Homoseksualiteit bij dieren

Homoseksualiteit bij dieren staat centraal tijdens een dagje uit voor gays dat Safari Beekse Bergen organiseert in samenwerking met de Gaykrant Reisservice. Homoseksueel gedrag bij dieren lijkt - in tegenstelling tot mensen - er juist op gericht de aandacht te trekken van het ándere geslacht.

Zo zijn er gevallen beschreven van lesbische koeien die een stier jaloers wisten te maken en hebben twee mannelijke flamingo's in Diergaarde Blijdorp samen een 'adoptie-ei' uitgebroed om vervolgens een vrouwtje te vinden. Bij apen speelt homoseksueel gedrag een rol in het vastleggen van de onderlinge verhoudingen. Dominante mannetjes gaan schijnparingen aan met zowel mannetjes als vrouwtjes. Seks is bij apen namelijk een manier om status te verwerven.

*Rainbow Fun Day Safari Beekse Bergen: Homoseksualiteit bij dieren, za 6 sept, 10-17u, Safari Beekse Bergen, Beekse Bergen 31, Hilvarenbeek, samen met Gaykrant Reisservice zijn er kampeer- en bungalowarrangementen ontwikkeld, inl 013-5360035

Van de nieuwbouw is gemiddeld 56 procent voorzien van een garage en 8 procent van een carport. Vijf procent van de bewoners kan de auto op eigen erf parkeren, zodat 31 procent op straat is aangewezen.