Giftige planten

Tuinieren tussen de regels, Paul Geerts, Uitg. Contact. ƒ 36,90. ISBN 90 254 2103 2

De gemiddelde tuin herbergt behalve lekker geurende of fraaie flora giftige planten, zoals gevlekte scheerling of dolle kervel. De oude Grieken gebruikten deze kruiden voor het bereiden van de gifbeker. Wie deze beker ledigde, zo zeiden de Grieken, begon aan 'de koude afdaling naar Hades'. Paul Geerts beschrijft ook het bizarre en dodelijke droomlandschap dat zich ontvouwt aan een ieder die doornappel of bilzenkruid inneemt. Opwekkender zijn zijn aanbevelingen voor de aanleg van een tuin van iemand die aan hooikoorts lijdt. Een boek voor als de regen het tuinieren onmogelijk maakt.

Huizen met de grootste woonoppervlakte staan in Zuid-Holland (151 vierkante meter), Noord-Holland (148) en Flevoland (146); met de kleinste woonoppervlakte in Gelderland (126), Limburg (128) en Overijssel (128).