Gedicht in staal

De tool is geen zakmes, al past hij wel in een broekzak en heeft hij een mes. De tool bestaat uit twee holle, stalen handgrepen en een scharnierend tussenstuk, een combinatie- of puntbektang. In de handgrepen zitten enkele hulpstukken verborgen die eenzelfde functie hebben als het instrumentarium van de bekende Zwitserse officiersmessen Wenger en Victorinox.

SOG, Schrade, Gerber en de beroemde messenmaker Buck maken tools, maar de moeder van alle tools is Leatherman.

Naast zijn gewone, super en mini tool heeft Leatherman nu ook de Micra. De Leatherman Micra is een klein gedicht in staal. Een precisie-instrument een chirug of horlogemaker waardig. Naast een vlijmscherpe schaar, een zo mogelijk nog scherper mesje, een pincet en een nagelveil bevat de Micra drie schroevendraaiers: een kruiskop-, mini- (voor de bril) en een gewone schroevendraaier. Uitgevouwen is het instrument een meetlatje.

De gladde 'klak' die je hoort wanneer de Micra wordt opengevouwen mag niet onvermeld blijven. Er zijn gebruikers die de Micra alleen openvouwen voor dit geruststellende geluid. Je weet wanneer deze geoliede stalen klank klinkt: hij doet het. Deed alles het maar zo.

Importeur Leatherman Adola Staalwaren. Tel 055-3558044. Micra ong. ƒ 83

    • Hans Moll