Dierentuin zonder tralies

Safari. Ontdekkingsreis door de Afrikaanse savanne. Bas Vlugt. Gottmer Reisgidsen. ƒ 32,90. ISBN 90 257 2885 5

Steeds meer Nederlanders kiezen Zuid-Afrika als vakantiebestemming. Het Krügerpark staat hoog op de lijst te bezoeken oorden en terecht. Maar wie van dierentuinen zonder tralies en hekken houdt kan op vele plekken in Afrika terecht. Wie natuurparken wil bezoeken kan in dit boek lezen hoe hij er komt, hoe duur het is en welke dieren en planten er te verwachten zijn. Bijvoorbeeld in het Hwange-park, Zimbabwe, kan men worden vergast op kuddes sabelantilopes “die tot de mooiste dieren van de Afrikaanse savanne worden gerekend”. Praktisch van aard en smakelijk geïllustreerd.

Huizen met de grootste woonoppervlakte staan in Zuid-Holland (151 vierkante meter), Noord-Holland (148) en Flevoland (146); met de kleinste woonoppervlakte in Gelderland (126), Limburg (128) en Overijssel (128).