Jong talent

Foto: In Live Line, onderdeel van Veronica Live, is het Stella Gommans' (1971) en Jeroen Smits' (1975) taak de kijker over te halen de telefoon te grijpen en te bellen naar het 06-nummer dat hem in de uitzending doet belanden.

Daar worden spelletjes gespeeld, kunnen vragen worden gesteld aan een bekende gast of reacties op een bepaald thema gegeven, al naar gelang het programma. “De meeste tijd sta je te wachten tot er een kandidaat belt”, legt Gommans uit. “Die tijd moet je volpraten. Dat is echt heel moeilijk. Meestal brabbel ik maar wat.” Er wordt vaak laatdunkend gedaan over het genre. Gommans ligt er niet wakker van. “Ik zie het als een leerschool. Een hele harde. Want het is niet gemakkelijk altijd spontaan over te komen.” (Foto Vincent Mentzel)

Rude Awakening (Aaron Russo & David Greenwalt, 1989, VS). Eendimensionele komedie waarin langharige hippies Cheech Marin en Eric Roberts na twintig jaar afwezigheid worden geconfronteerd met het moderne New York van yuppies, zure regen en ingekleurde zwart-wit-films. BBC1, 1.40-3.15u.