Helderziend

Professor Babakar, groot helderziend medium, zeer bekwaam, specialist in occulte zaken, lost al uw problemen op binnen drie dagen, zelfs de meest hopeloze gevallen. Talloze briefjes met soortgelijke aanhef vallen in mijn Brusselse brievenbus. Helderziendheid werkt per post, telefoon of op afspraak. Sommige mediums komen aan huis - betaling na resultaat.

Onttovering en bescherming tegen alle gevaren, belooft groot helderziend medium Meneer Lamine. Professor Keita, “als u niet langer wil lijden”, helpt bij examens, impotentie, afvallen of aankomen en bij familiale problemen. Meester Pierre Sinclair zorgt voor een overwinning op uw vijanden.

In de gouden gids van Brussel staat een apart rubriekje 'helderzienden' waarin de, vaak Afrikaanse, waarzeggers hun gaven aanprijzen. “Geen charlatan”, schrijft meester Aba Vangh over zichzelf. Professor Basekou is een “ontegensprekelijke helderziende”, verbreekt vloeken en beschermt tegen duistere invloeden.

Sommigen beloven dat ze vermiste personen doen terugkeren. Het doet onmiddellijk denken aan de affaire rond verdwenen en vermoorde meisjes, waardoor België een jaar geleden werd opgeschrikt. Waarzeggers en pendelaars kwamen ongevraagd bij de wanhopige ouders, die te horen kregen dat hun kind nog leefde en in de buurt was van een grote blauwe zee.

Zelfs de politie deed een beroep op mediums en paragnosten tijdens een maandenlange zoektocht naar vermiste kinderen in mijngangen bij Charleroi. “Vooral om duidelijk te maken dat we er alles aan wilden doen om resultaat te boeken”, verklaarde achteraf een rijkswachter. “Dat de ouders gerust konden zijn dat we alle sporen - of we er zelf in geloofden of niet - zouden gebruiken.” Er werd niets gevonden. Op de jaarlijkse Zuidkermis in Brussel ontbreken waarzeggers uiteraard niet. Alleen - hier zijn het computers die de voorspellingen doen. Even een teleurstelling, totdat je intoetst dat je een eenzaam hart bent op zoek naar verkering en de machine een kaartje uitspuugt met naam, Claude, èn pasfoto. Helaas is de omschrijving cryptisch en belooft de zoektocht moeilijk te worden. Toch maar een gratis consult bij professor Babakar.

    • Birgit Donker