Ferdinand uit selectie door drankprobleem

LONDEN, 3 SEPT. De Engelse bondscoach Glenn Hoddle heeft Rio Ferdinand uit de nationale voetbalselectie gezet omdat de 18-jarige verdediger op het rijden onder invloed is betrapt. Het bestuur van West Ham United, de club van Ferdinand, stelde Hoddle op de hoogte van het incident en vertelde er bij dat de speler grote spijt heeft van zijn overtreding.

De talentvolle Ferdinand, een neef van international-aanvaller Les Ferdinand, zou waarschijnlijk zijn debuut voor Engeland hebben gemaakt in de interland tegen Moldavië, volgende week woensdag op Wembley. Hij zou dan de jongste international zijn geweest sinds Duncan Edwards in april 1955 tegen Schotland. Edwards gold destijds als het grootste Engelse talent, maar verongelukte in '58 met veel van zijn ploeggenoten van Manchester United tijdens een vliegramp in de buurt van München.

Ferdinand, die een opvallende competitiestart had, heeft wel toestemming van Hoddle gekregen om te blijven meetrainen met de Engelse selectie. Er is nog geen vervanger voor hem opgeroepen.

(Reuter)