Amerikaanse aanbieder Internet koopt NLNet

De Amerikaanse Internetaanbieder UUNet neemt de Nederlandse Internetaanbieder NLNet over. NL Net (60 medewerkers, omzetverwachting 1997: ruim 50 miljoen) verleent in Nederland vooral Internettoegang aan het bedrijfsleven. Volgens algemeen-directeur T. Lindgreen controleert NLNet daarmee meer dan de helft van de markt.

Grootste concurrent is volgens hem de telecomalliantie Unisource waarin onder meer PTT Telecom deelneemt. Lindgreen: “Door de overname kunnen we tegenwicht bieden aan de telecomoperators die zich grootschalig op Internet hebben gestort.” NLNet heeft onlangs een proef afgerond voor Internettelefonie aan zakelijke gebruikers. Lingreen verwacht dat de eerste betalende (zakelijke) klant voor Internettelefonie tussen een half jaar en een jaar van nu kan worden aangesloten. UUNet Technologies, dochter van het Amerikaanse Worldcom, in VS de vierde aanbieder van telefoonverkeer over lange afstanden. Volgens schattingen van analisten betaalt het 25 tot 30 miljoen dollar voor NLNet.