Winst voor MAN

FRANKFURT, 2 SEPT. Het Duitse MAN-concern (machinebouw, installatietechniek en vrachtwagens) heeft in het op 30 juni afgesloten boekjaar een nettowinst van 349 miljoen mark geboekt, een verbetering van 6 procent.

De omzet ging met 5 procent omhoog naar 21,35 miljard mark. De orderportefeuille steeg in waarde met 9 procent tot 22,7 miljard. De directie wil het dividend optrekken van twaalf naar veertien mark, voor elk aandeel van vijftig mark. MAN is goed voor ruim 62.500 werknemers, ruim 4700 meer dan eind juni 1996.

New York/Parijs 'Change or die', luidt het devies in New York. In deze dynamische stad blijft het winkelen een genot. De Amerikaanse merken vechten om aandacht door steeds nieuwe snufjes en accessoires te brengen. Het Parijse Galeries Lafayette doet niet onder voor New York en verkoopt de allerlaatste onvermijdelijke produkten op het gebied van schoonheidsartikelen tot en met mode, boeken tot en met huishoudartikelen. Gelijktijdig brengt het warenhuis in zijn Espace Maison een kleine hulde aan grote Amerikaanse architecten/designers als Marcel Breuer, Eero Saarinen, Florence Knoll, Michael Graves en Franck O Gehry. Parijs, Galeries Lafayette, t/m 27 sept, Boulevard Haussmann 40. Inl 00-33142823456.