Winst CMG 62 procent omhoog

AMSTERDAM, 2 SEPT. De netto winst van het automatiseringsbedrijf CMG is in het afgelopen halfjaar toegenomen tot 29,4 miljoen gulden. Dat is een stijging van 62 procent in vergelijking met de eerste zes maanden van 1996.

“Ondanks de krappe arbeidsmarkt” verwacht bestuursvoorzitter C. Stutterheim dat CMG over 1997 “opnieuw sterke resultaten” kan laten zien, mede dankzij een sterk tweede halfjaar, “traditioneel de beste helft ”, aldus Stutterheim.

Beleggers hebben vanmorgen positief gerageerd op de uitstekende resultaten. De koers van CMG, sinds eind 1995 in Amsterdam genoteerd, liep op met 1,50 (ruim drie procent) naar 50 gulden op een bijna twee procent hogere beurs. De winst per aandeel van CMG nam toe met 59 procent tot 46 cent.

De omzet van CMG in guldens nam in de eerste zes maanden van 1997 toe met 39 procent. In Britse ponden stegen omzet en de winst na belastingen van het Britse bedrijf, dat het belangrijkste deel van de activiteiten in Nederland heeft, minder spectaculair, met respectievelijk 21 en 34 procent.

CMG beklemtoont dat het de sterke omzetgroei heeft gerealiseerd zonder serieuze acquisities te doen. Belangrijkste knelpunt voor CMG om de snelle groei te kunnen doorzetten is het aantrekken van “voldoende personeel van het juiste kaliber”. Sinds juni van dit jaar heeft de van origine Britse automatiseerder in Nederland meer dan drieduizend medewerkers en duizend in het Verenigd Koninkrijk.

Volgens Stutterheim zijn ook de activiteiten in Duitsland weer op orde. Zelfs exclusief de winstbijdrage van CMG's jongste overname, Orga-Team, maakt het bedrijf in Duitsland weer winst. Stutterheim noemt dit “een van de meest bemoedigende ontwikkelingen”.

Over 1996 bezorgde de Duitse divisie van CMG, met name een vestiging in Frankfurt, het bedrijf nog een strop van 3,5 miljoen gulden.