Maradona hoopt terug te keren op voetbalveld

BUENOS AIRES, 2 SEPT. Diego Maradona hoopt zo snel mogelijk terug te keren op de voetbalvelden. De 36-jarige vedette, die zondag door de Argentijnse bond voorlopig werd geschorst na het gebruik van verboden middelen, vindt dat hij door zijn drugsverslaving al voldoende is gestraft.

“Alleen op het voetbalveld kan ik gelukkig zijn”, zei een geëmotioneerde Maradona gisteren in een telefonisch vraaggesprek met een tv-station uit Buenos Aires. Maradona ontkende niet cocaïne te hebben gebruikt. Morgen volgt een tweede onderzoek. “Ik weet niet wat daarvan het resultaat zal zijn. Als het negatief is, hoop ik zo snel mogelijk weer te spelen.” Verder vertelde Maradona de berichtgeving over het vermeende dopinggebruik buiten alle proporties te vinden. “Mensen denken dat ik het niet moeilijk heb, omdat ik genoeg geld heb om eten te kopen. Maar daar gaat het niet om.”