Gamma kondigt sluiting Hera Textiles aan

De vestiging van Hera Textiles in Veenendaal, onderdeel van Ames Europe, gaat sluiten. Dit heeft het moederconcern Gamma Holding (textielproductie) gisteren bekendgemaakt. Bij het bedrijf werken 55 mensen. Gamma sluit gedwongen ontslagen niet uit.

Hera produceert gebreide textiel voor onder andere legergoederen en parasols. Het bedrijf had vorig jaar een omzet van 15,9 miljoen gulden. Ondanks doorgevoerde reorganisaties ziet Gamma geen mogelijkheden aan de verliezen van Hera een einde te maken.

De industrie- en voedingsbond CNV wil zich niet zonder meer bij de sluiting neerleggen. Samen met de ondernemingsraad gaat de bond onderzoeken of een winstgevende voortzetting van Hera binnen of buiten de Gamma Holding mogelijk is. De bond vindt het merkwaardig dat het moederbedrijf Ames wel de omzet haalt die vorig jaar nodig werd geacht voor een rendabele bedrijfsvoering. Zolang er geen duidelijkheid is weigert de bond te onderhandelen over een sociaal plan.

De sluiting van Hera past in de maatregelen van het textielconcern Gamma om activiteiten die niet bijdragen aan de concernwinst af te stoten.