Cap Gemini verwacht sterke tweede helft 1997

Automatiseerder Cap Gemini, voor 58 procent onderdeel van het Franse Cap Gemini SA, verwacht ook voor de rest van het jaar een goed resultaat. De directie voorziet “dat de uitstekende gang van zaken zich in de tweede helft van dit jaar zal voortzetten”, aldus het in Utrecht gevestigde bedrijf. Zoals in juli al werd bekendgemaakt, steeg de winst over de eerste zes maanden met 30 procent.

Cap Gemini heeft zijn personeelsbestand flink uitgebreid. Het aantal werknemers steeg ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar met 13,6 procent tot 5386. Evenals veel andere bedrijven in de softwaresector klaagt het Utrechtse bedrijf over een schaarste aan informatiseringspersoneel. De concurrentie tussen de bedrijven is aanzienlijk.

Tegelijk voerde Cap Gemini zijn omzet op met 14,7 procent tot 555,9 miljoen gulden. De nettowinst bedroeg 53,7 miljoen tegen 41,1 miljoen gulden in de eerste zes maanden van 1996.

Kuuroord