Bon Jovi speelt niet voor paus

ROME, 2 SEPT. De Amerikaanse rockster Bon Jovi heeft geweigerd om op 27 september op te treden voor paus Johannes Paulus II, tijdens een jeugdbijeenkomst in Bolonga in het kader van een katholiek eucharistiecongres. Italiaanse kranten meldden zaterdag dat Bon Jovi heeft bedankt voor de uitnodiging.

De van oorsprong Italiaanse zanger Bongiovanni, zoals zijn echt naam luidt, zegt na een zeer strenge katholieke opvoeding de buik meer dan vol te hebben van de kerk. Hij zou zich 'onpasselijk' voelen wanneer hij op 27 september voor de paus zou zingen.

Eerder deze week reageerde de Amrikaanse popster Bob Dylan wel positief op de invitatie een optreden te verzorgen tijdens de bijeenkomst in Bologna. De paus zal anderhalf uur aanwezig zijn op de bijeenkomst. Behalve Dylan treden ook de Italiaanse ster Lucio Dalla en de tenor Andrea Bocelli op.