UCC krijgt op 8 september notering

UCC, een uitzendbureau voor de automatiseringswereld, herplaatst 2,4 miljoen aandelen. Op de startersbeurs NMAX komt het aandeel op 8 september in de notering.

De introductieprijs ligt tussen de 11 en 12,50 gulden. De inschrijving op de aandelen sluit vrijdagmiddag, maar zou bij grote vraag naar de aandelen al eerder kunnen sluiten.

De aandelen worden verkocht door de huidige aandeelhouders P. Peters, W. Verloop en C. van Winkoop. Ieder brengt in eerste instantie een pakket van 800.000 stukken naar de beurs, dat een maximaal waarde kent van 10 miljoen gulden. Die opbrengst kan hoger worden als bij grote belangstelling nog eens 360.000 aandelen extra worden herplaatst.

UCC geeft net als de meeste nieuwelingen op de NMAX expres geen nieuwe aandelen uit. Dat wordt pas gedaan als UCC een bedrijf wil overnemen, zei directeur P. Peters vanochtend desgevraagd. Nu al met een emissie komen, is in zijn ogen “onzinnig”. UCC vindt het belangrijk dat het toegang krijgt tot de beurs.

UCC behaalde in de eerste zes maanden van dit jaar een omzet van 12,8 miljoen gulden en een nettowinst van 1,7 miljoen gulden. In 1996 was UCC goed voor een omzet van 19 miljoen gulden. De nettowinst kwam op 2,6 miljoen uit.