Maase wint goud op 10.000 meter bij Universiade

CATANIA, 1 SEPT. Atleet Kamiel Maase heeft bij de Universiade op Sicilië de gouden medaille gewonnen op de 10.000 meter. De Nederlander legde de afstand af in 28.22,12. Marcel Laros completeerde gisteren het Nederlandse succes met de zilveren medaille op de 3.000 meter steeple chase.

Op de slotdag van de internationale kampioenschappen voor studenten moest Laros in het Cibali-stadion van Catania gisteren alleen de Duitser Mark Ostendarp voor te laten gaan (8.25,83). Eerder vielen kogelstootster Corrie de Bruin (zilver) en tienkamper Marcel Dost (brons) in de prijzen.

De Nederlandse titels op de meerkamp zijn gisteren gewonnen door Bart Bennema en Ester Goossens. Bij afwezigheid van Jack Roosendaal (geblesseerd), Marcel Dost en Chiel Wangens (beiden op de Universiade) won Bennema, lid van AAC '61 uit Assen, de tienkamp met een puntentotaal van 7501. Bij de vrouwen was Goossens oppermachtig op de zevenkamp.