Ha'arets in Herald Tribune

TEL AVIV, 1 SEPT. De International Herald Tribune is vandaag voor de eerste maal in Israel gedrukt, en vervolgens uitgekomen samen met een in het Engels vertaalde editie van het ochtendblad Ha'arets. Deze dubbele primeur van dit internationale blad verrijkt het Israelische informatiepakket.

Israel is het eerste land geworden waar de Herald Tribune verschijnt met een vertaalde inleg van een gezaghebbende plaatselijke krant. In veertien landen, waaronder sedert vandaag ook Israel, wordt de Herald Tribune gedrukt.

In de Herald Tribune van vandaag is de volledige in het Engels vertaalde opiniepagina van Ha'arets opgenomen. Dagelijks zullen vier pagina's van de Ha'arets aan de Herald Tribune worden toegevoegd. In het weekeinde zal dit aantal tot 24 pagina's worden uitgebreid.

Volgens David Landau, de hoofdredacteur van de nieuwe Engelse editie van Ha'arets, zal de Herald Tribune ook in Azië en Zuid-Amerika uitkomen met de inleg van een plaatselijke kranten. “De Herald wil een CNN-krant worden”, zei hij.