CDA A'dam wil uitzetting negeren

AMSTERDAM, 1 SEPT. De CDA-fractie in de Amsterdamse gemeenteraad overweegt de raad voor te stellen geen gehoor te geven aan een uitzettingsbevel wanneer een definitief besluit valt dat de Turkse familie Gümüs Nederland moet verlaten.

Op de lokale Amsterdamse zender AT5 wees CDA-fractieleider F. Spit op deze mogelijkheid van “burgerlijke ongehoorzaamheid” door de gemeente. Spit gaat hiermee in tegen het standpunt van het CDA in Tweede Kamer, dat voorstander is van uitzetting van de familie Gümüs.

Na twee duels schorsing, zowel tegen NEC als FC Kosice, kan Feyenoord weer een beroep doen op zijn topscorer Julio Ricardo Cruz. Verdediger Graff was lange tijd geblesseerd aan de knie, maar maakte afgelopen maandag in een oefenduel van het tweede team zijn rentree. Dat was in Tilburg tegen de reserves van Willem II. Ook Cruz was van de partij om ritme te behouden; de Argentijn scoorde twee keer.