Brazilianen bezorgen Barça eerste punten

ROTTERDAM, 1 SEPT. Barcelona raakte Ronaldo kwijt, maar heeft drie landgenoten van hem in huis die ook aardig kunnen voetballen. De Brazilianen bezorgden de ploeg van trainer Louis van Gaal gisteravond de eerste overwinning in de Spaanse voetbalcompetitie. Rivaldo (2) en Giovanni scoorden zodat het in eigen stadion 3-0 werd tegen Real Sociedad.

Bij Barcelona stonden doelman Ruud Hesp, vervanger van de geblesseerde Vitor Baia, en Michael Reiziger in de basis. De verdediger moest in de 60ste minuut naar de kant met een spierblessure. Op dat moment had de thuisploeg zijn beste periode al gehad.

Het meest spectaculaire moment in de eerste speelronde van de Primera Division was het doelpunt van Clarence Seedorf dat hij zaterdagavond voor Real Madrid maakte in de stadsderby tegen Atlético. Hij zag een kwartier voor tijd dat keeper Molina te ver voor zijn doel stond en waagde van ruim veertig meter een schot. De bal vloog in het doel en de 100.000 toeschouwers in het Bernabeu-stadion stonden op de banken. Daarmee werd de eindstand 1-1.