Bhutto nu vol lof over Diana

NEW DELHI, 1 SEPT. In India en Pakistan, waar de media al jaren lang geen beweging van prinses Diana onvermeld lieten, is geschokt gereageerd op haar dood. Vrijwel alle grote Indiase dagbladen openden vanmorgen met Diana's overlijden. “De fee laat een sprookje na”, meldde het blad The Pioneer.

Vooral in Pakistan stonden ook vooraanstaande politici klaar met loftuitingen aan het adres van de overleden prinses. Voorop daarbij liep oud-premier Benazir Bhutto, die Diana prees om haar humanitaire werk en de manier waarop ze na haar mislukte huwelijk naar wegen zocht om haar leven weer zin te geven.

Bhutto leek op slag vergeten dat ze nog maar anderhalf jaar geleden knarsetandend aan moest zien hoe Diana de Pakistaanse stad Lahore bezocht als gast van haar politieke rivaal, de voormalige cricketster Imran Khan en diens echtgenote Jemima Khan-Goldsmith. Tot verdriet van de kijkers beperkte de staatstelevisie op uitdrukkelijk verzoek van Bhutto's regering de berichtgeving tot een minimum.