Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Internet

Thuiswinkelen

Nederlandse consumenten gaan de komende jaren niet massaal thuiswinkelen via het Internet. De verkoop per telefoon zal wel steeds populairder worden, doordat steeds meer diensten op deze manier te verkrijgen zijn.

Voorbeelden zijn bankzaken en verzekeringen. Dat concluderen Intercai Nederland en IDC Benelux in een studie over thuiswinkelen in Nederland. Nederland loopt in vergelijking met het buitenland ver achter op het gebied van thuiswinkelen. Momenteel wordt 50 procent per telefoon besteld en 25 procent via het traditionele postorderkanaal. Onder de overige 25 procent vallen de fax en Internet.