Taartje met fruit

De koeklaagjes van deze fraai ogende taartjes en de mangosaus kunnen voorbereid worden. De taartjes zelf zijn dan in een handomdraai klaar. Nog sneller gaat het met kant en klaar gekochte dunne wafels of met kletskoppen. In het laatste geval zijn de taartjes kleiner.

Bereiden: Smelt de boter in een klein pannetje en laat hem wat afkoelen. Zeef 75 gram poedersuiker in een kom. Roer de eiwitten erdoor. Schenk al roerende de boter erbij. Zeef de bloem boven de kom en roer de bloem door het mengsel. Voeg een snufje zout toe. Zet het beslag - afgedekt - minstens 30 minuten in de koelkast. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Vet een bakplaat in of leg er bakpapier op. De koekjes zijn heel dun en bros. Het handigste is het om niet meer dan 4-6 koekjes tegelijk te bakken. Totaal bakt u 12 koekjes. Schep een dessertlepel beslag op de bakplaat en strijk het met de bolle kant van de lepel tot een dunne cirkel met een doorsnede van 10-12 centimeter. Bak de koekjes in het midden van de oven in 9-10 minuten lichtbruin en gaar. De eerste serie duurt meestal wat langer dan de volgende. Steek de koekjes met een breed pannenkoekenmes van de plaat en laat ze op een rooster of plat bord afkoelen. Vet de bakplaat weer in en bak nog een serie koekjes. Bewaar ze in een trommel tot gebruik.

Voor de mangosaus: Schil de mango, snijd het vruchtvlees langs de pit los. Pers de sinaasappel uit. Pureer het mangovruchtvlees met het sinaasappelsap en het citroensap. Voeg naar eigen smaak 1-1 eetlepel poedersuiker toe. Zet de saus weg tot gebruik. Maak het fruit schoon. Halveer kleine aardbeien, snijd de rest van de aardbeien en de perziken in stukjes. Laat de frambozen heel. Klop de slagroom met de suiker stijf. Het moment suprème vlak voor het serveren: bestrijk alle koekjes met een laagje slagroom. U mag de slagroom ook op de koekjes spuiten. Verdeel het fruit over de koekjes. Neem vier borden. Maak op elk bord een stapeltje van drie koekjes met slagroom en fruit op elkaar. Schenk de mangosaus om de taartjes. Strooi wat poedersuiker over het geheel en garneer bovenop met een toefje munt of citroenmelisse. Serveer direct.

Nodig voor vier personen:

75 gram boter

ca. 100 gram poedersuiker

3 eiwitten

75 gram bloem

1 grote rijpe mango

1 sinaasappel, 2 eetlepels citroensap

1/4 liter slagroom, 2-3 eetlepels suiker

150 gram aardbeien

100 gram frambozen

2 perziken

4 toefjes munt of citroenmelisse

    • Annelène van Eijndhoven