Sportmerken

Het artikel 'Nike gaat in voetbal' (15 augustus) wijst erop dat de redacteur zich een goed inzicht heeft verschaft wat de belangen zijn van de verschillende sportmerken en dus ook hoe belangrijk de juiste gegevens over de verschillende merken en hun contracten met spelers of clubs zijn.

In het artikel staat: “Sinds vorig jaar augustus wordt ook Oranje door Nike gesponsord, en daarnaast ook de Ajax-jeugd en landskampioen PSV”.

Umbro, het enige sportmerk dat zich alleen op voetbal richt, is niet alleen kledingsponsor van alle Ajax-teams (dus ook de jeugd), maar voorziet ook de gehele jeugd van Ajax van schoeisel. De Ajax-jeugd heeft als naam 'School of Excellence' waarvan Umbro de voornaamste sponsor is. In samenwerking met medische specialisten worden de voeten van de spelertjes nauwlettend gecontroleerd, daar waar afwijkingen worden geconstateerd, worden de schoenen aangepast naar de individuele eisen van de betreffende spelers waardoor blessures worden voorkomen.

Bovendien heeft Umbro Babangida, Gorre en Morten Olsen onder contract. Het contract tussen Umbro en Ajax loopt tot 2003.

    • Peter van den Ijssel
    • Umbro Nederland