Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Wielrennen

Haringa mist op WK medaille

PERTH, 30 AUG. Wielrenster Ingrid Haringa heeft op haar laatste wereldkampioenschap geen prijzen gehaald.

Bij de baanwedstrijden in het Australische Perth moest de voormalige titelhoudster in de finale van de puntenkoers met een zesde plaats genoegen nemen. De gouden medaille ging naar de 23-jarige Russische Natalia Karimova. Felicia Ballanger heeft haar wereldtitel sprint behouden. De Française won in de finale van de Australische Michelle Ferris. Het was de derde achtereenvolgende keer dat Ballanger de wereldtitel greep.