Besprekingen over crisis in Suriname mislukt

PARAMARIBO, 30 AUG. De besprekingen om een eind te maken aan de regeringscrisis in Suriname zijn vastgelopen. De Nationale Democratische Partij (NDP) van voorzitter Desi Bouterse en president Jules Wijdenbosch heeft grote moeite met de voorwaarden die de Basispartij voor Vernieuwing en Democratie (BVD) stelt voor hernieuwde toetreding tot de regeringscoalitie.

Volgens kringen in de partij eist de BVD het vertrek van partijgenoot Pretaap Radhakishun als vice-president. Ook moet BVD-voorzitter Mungra volledig in ere worden hersteld en het financieel-economisch beleid van president Wijdenbosch drastisch worden omgebogen. Onenigheid over dit beleid was maandag reden voor de president om Mungra als minister van financiën te ontslaan. In BVD-kringen wordt nu gezegd dat de partij niet naar de coalitie terugkeert als haar eisen niet worden ingewilligd.