Verwacht; Opera

Der Ring des Nibelungen door de Nederlandse Opera in de regie van Pierre Audi, gedirigeerd door Hartmut Haenchen. Vanaf 4 september 'Das Rheingold'; vanaf 31 januari 'Die Walküre'; vanaf 1 juni 'Siegfried' en vanaf 8 september 1998 'Götterdämmerung'. Vier complete cycli gaan in de zomer van 1999.

Maria Stuarda van Donizetti door de Nationale Reisopera in de regie van Andrea Raabe, gedirigeerd door Johan van Slageren. Première 7 november.

La finta giardiniera van Mozart door Opera Zuid in de regie van Keith Warner, gedirigeerd door Lionel Friend. Première 15 november.

Dialogues des Carmélites van Poulenc door de Nederlandse Opera in de regie van Robert Carsen, gedirigeerd door Yves Abel. Première 4 december.

Parsifal van Wagner door de Nationale Reisopera in de regie van Henning Brockhaus, gedirigeerd door Lawrence Renes. Première 6 februari.

Julietta van Martinu door Opera Zuid in de regie van David Pountney. Première 7 februari.

Oedipus Rex & Psalmensymfonie van Strawinsky door de Nederlandse Opera in een decor van Coop Himmelb(l)au in de regie van Peter Sellars, gedirigeerd door Hans Vonk. Première 4 maart.

Katja Kabanova van Janácek door de Nationale Reisopera in de regie van Erik Vos, gedirigeerd door Niksa Bareza. Première 3 april.

Tosca van Puccini door de Nederlandse Opera en het Concertgebouworkest met in de titelrol Catherine Malfitano in de regie van Nikolaus Lehmhoff, gedirigeerd door Riccardo Chailly. Première 6 mei.

Le Grand Macabre van György Ligeti in de regie van Stanislas Nordey, gedirigeerd door Reinbert de Leeuw. Première 16 mei.

Rosa a horse drama van Louis Andriessen en Peter Greenaway wordt door de Nederlandse Opera herhaald. Première 6 juli.