Verwacht; Klassieke muzie

Het Concertgebouworkest speelt de Vijfde symfonie van Mahler o.l.v. Riccardo Chailly in september, oktober en mei.

Sir Colin Davis dirigeert het Concertgebouworkest in juni in o.a. muziek van Berlioz: ouverture Benvenuto Cellini en de opera La damnation de Faust.

Het Rotterdams Philharmonisch Orkest wordt 5 en 7 september gedirigeerd door ex-concertmeester Viktor Liberman in muziek van Weber, Tsjaikovski en Dvórak (symfonie 'Uit de nieuwe wereld').

Pierre Boulez leidt het Ensemble Intercontemporain en de BBC Singers in de Matinee op de Vrije Zaterdag op 7 maart in muziek van Webern, Birtwistle, Strawinsky, Bartók en Boulez.

De Berliner Philharmoniker openen op 16 oktober in het Amsterdamse Concertgebouw de serie 'Wereldberoemde symfonieorkesten' met de Tweede symfonie van Mahler.

Het Residentie Orkest speelt op 5 juni het Vioolconcert nr. 2 en de Symfonie nr. 4 van Krzystof Penderecki, gedirigeerd door de componist. Thomas Hampson verzorgt vanaf 29 september in het Amsterdamse Concertgebouw de serie 'Carte blanche' met zeven concerten, een symposium en een masterclass.

Jessye Norman zingt 22 oktober in het Amsterdamse Concertgebouw.

Cecilia Bartoli zingt 19 juni in het Amsterdamse Concertgebouw.

Gergjev Festival Het tweede Gergjev Festival van het Rotterdams Philharmonisch Orkest brengt onder de titel 'Extase en verstilling' van 18 t/m 26 september o.a. Salome van Strauss in de regie van Willy Decker, gedirigeerd door Valery Gergjev. Première 19 september. Verder concertante uitvoeringen van Wagners Lohengrin, Berlioz' La damnation de Faust en veel muziek rond Liszt.

Otto Ketting Het derde Haagse festival In de branding is van 7 t/m 18 oktober deels gewijd aan de componist Otto Ketting.