Verwacht; Beeldende kunst

Joep van Lieshout: eerste grote overzicht van vijftien jaar productie. Vanaf 7 september in Museum Boijmans Van Beuningen in Rotterdam.

World Wide Video Festival: Zowel in de Melkweg als in het Stedelijk Museum in Amsterdam. Vanaf 13 september.

De Zwarte Farao's: Glas, sieraden, beelden en aardewerk uit het rijk van de Nubische koningen, in zuidelijk Egypte. Vanaf 1 oktober in De Nieuwe Kerk in Amsterdam.

Walter Dahn: De Duitse schilder, eens een Neue Wilde, krijgt een overzicht in het Stedelijk Museum in Amsterdam. Vanaf 4 oktober.

Langs Velden en Wegen: De verbeelding van het landschap in de achttiende en negentiende eeuw. Vanaf 28 november in het Rijksmuseum in Amsterdam

Vorstelijk Verzameld: De kunstcollectie en zeventiende-eeuwse hofcultuur van Frederik Hendrik en Amalia van Solms. Vanaf 6 december in Mauritshuis in Den Haag.

Max Ernst: Zestig bronzen beelden en ruim honderd foto's uit New York van de Duitse surrealist Max Ernst. Vanaf 6 december in Museum Boijmans Van Beuningen in Rotterdam.

Harry Mulisch. De schrijver richt een groot aantal zalen in van het Stedelijk Museum. Vanaf 7 december in het Stedelijk Museum in Amsterdam.

Jan Vercruysse. Oeuvre-tentoonstelling met voornamelijk fotowerken. Vanaf 7 december in het Van Abbemuseum in Eindhoven.

Utagawa Kuniyoshi. Honderdvijftig houtsneden, boeken en tekeningen. Vanaf 30 januari in het Van Gogh Museum Amsterdam.