Verkoop Eversholt stuwt winst Alpinvest op

De halfjaarwinst van investeringsmaatschappij Alpinvest, in juni naar de beurs gegaan, ligt uitzonderlijk hoog dankzij de opbrengsten van de verkoop van Eversholt, een Engels bedrijf dat veel spoorwegmaterieel van British Rail bezit en verhuurt.

Alpinvest noteerde een nettoresultaat van 142,5 miljoen gulden, tegen 55,2 miljoen in het eerste semester van vorig jaar. De verkoop van het belang van 10 procent van Eversholt heeft hier maar liefst 120 miljoen gulden aan bijgedragen. De overige desinvesteringen in het eerste halfjaar leverden een veel lagere koerswinst op.

De totale vermogenswinst van vijf desinvesteringen, inclusief Eversholt, bedroeg 132,9 miljoen gulden. Het afgelopen halfjaar is voor 129,4 miljoen gulden geïnvesteerd in dertien nieuwe en bestaande participaties.