'Verboden substanties' in urine Maradona

Niet bekend

De manager van de vroegere sterspeler, Guillermo Coppola, toonde zich verbijsterd over de uitslag. “Dat is onmogelijk, dat moet een vergissing zijn.” Het was Maradona's eerste wedstrijd nadat hij zich een jaar lang ver van de voetbalvelden had gehouden om af te kicken van zijn drugsproblemen.

In juni stelde Maradona de Canadese sprinter Ben Johnson aan als zijn persoonlijke fitnesstrainer. De voetballer verklaarde zijn opemerkelijke keuze voor de wegens dopinggebruik voor het leven geschorste atleet destijds als volgt: “Ik wil weer de beste van de wereld worden. Ben is een krachtpatser. Hij zal me bij mijn missie steunen.”

Als Maradona inderdaad doping heeft gebruikt, is het de derde keer in zijn carrière dat de Argentijn een positieve plas inlevert. In 1991 werd hij in Italië betrapt op cocaïnegebruik toen hij in de Serie A voor Napoli speelde. De Italiaanse voetbalbond legde hem een schorsing van vijftien maanden op. Drie jaar later, op het wereldkampioenschap in de Verenigde Staten, viel een dopingtest na de wedstrijd Argentinië-Nigeria positief uit. Ook de wereldvoetbalbond FIFA besloot hem toen voor vijftien maanden uit te sluiten.