Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Boeken

Ramsj

John Russell (inl.): In august company. Gebonden, Pierpont Morgan Library 1993, van ƒ 99,- voor ƒ 45,-. Het Martyrium Amsterdam.

Schitterend boek waarin 175 hoogtepunten uit de collecties van de Pierpont Morgan Library in New York worden afgebeeld en beschreven. Deze bibliotheek staat vooral bekend om z'n vele middeleeuwse handschriften en incunabelen. Maar zij bezit bijvoorbeeld ook de tekening die Saint-Exupery voor het omslag van 'De kleine prins' maakte, en veel ander modern materiaal, waaronder allerlei handschriften van componisten. Het boek gaat ook in op het leven van grondlegger J. Pierpont Morgan.