NIETS BIJZONDERS 2.

Noel en Liam Gallagher van de Britse popgroep Oasis noemen altijd The Beatles als hun grote voorbeeld. Maar de bewondering is niet wederzijds: ex-Beatle George Harrison vindt Be Here Now, de nieuwe cd van Oasis die in Groot-Brittannië in record aantallen wordt verkocht, 'rotzooi'. “Het is leuk als je veertien bent”, zei hij woensdag in het Franse dagblad Le Figaro. “Maar ik geef de voorkeur aan Bob Dylan.”

Bovendien, zo ging de 54-jarige Harrison verder, “zijn de musici van tegenwoordig heel egocentrisch. Hoe meer je rond springt en hoe groter je hoed is, des te meer mensen naar je muziek luisteren. Het gaat nu alleen nog maar om geld. Het heeft niets te maken met talent. Kijk nu eens naar zo'n Bono, de zanger van U2. Zal iemand zich over 30 jaar nog U2 herinneren? Ik betwijfel het. En The Spice Girls? Ik betwijfel het. Maar zij hebben in ieder geval als voordeel dat je naar ze kunt kijken en het geluid afzetten.”

The Beatles hebben daarentegen volgens Harrison eeuwigheidswaarde.