Hoofd politie treedt af

BRUSSEL, 29 AUG. Het hoofd van de Belgische gerechtelijke politie, Christan de Vroom, is door minister van Justitie Stefaan de Clerck gevraagd om zijn functie op te geven. Het is de eerste keer dat een functionaris opzij wordt gezet in de nasleep van de parlementaire commissie-Dutroux die onderzocht wat misliep in het onderzoek naar vermiste kinderen.

De Vroom kreeg een functie aangeboden op het ministerie van Justitie en hij zegt in een interview met de krant Het Volk dit aanbod te hebben aanvaard.

Minister De Clerck kwam tot zijn besluit na een doorlichting van de werking van de nationale brigade van de gerechtelijke politie.In het eindrapport van de commissie-Dutroux wordt De Vroom verantwoordelijk gesteld voor de slechte werking van zijn politiedienst die mede zou hebben geleid tot het mislukkken van het onderzoek naar het Marokkaanse meisje Loubna Benaïssa.