Het nieuwe seizoen

Met de opening van de Uitmarkt in Amsterdam begint vanavond het nieuwe culturele seizoen. In dit Cultureel Supplement aandacht voor evenementen die dit jaar bijzonder beloven te maken.

De Nederlandse Opera voert het opera-vierluik 'Der Ring des Nibelungen' van Wagner in zijn geheel uit. Regisseur Pierre Audi vertelt over dit grote project waarmee hij tot 1999 bezig is: “De Ring verlangt een roekeloze inzet” (pag. 5). Henk van Woerden sprak met Andrew Scholtz over zijn roman 'Vatmaar', 'de eerste roman van betekenis in het Afrikaans van een niet-blanke schrijver', dit najaar in Nederlandse vertaling. (pag. 3). In Museum Boijmans Van Beuningen in Rotterdam gaat volgende week een expositie open van Joep van Lieshout, met zijn 'verleidingsmobielen'. Hij brengt 'slachten, slapen en seks' bij elkaar (pag. 4). Verder aandacht voor de musical 'Joe' (pag. 8) en voor Asian Underground, een nieuwe Britse popstroming op het Crossing Border-festival, volgende week in Den Haag (pag. 6). Frans Bromet vertelt over zijn documentaire-serie 'Wat is nou...?'(pag. 7) en Kester Freriks schrijft over de jeugd als literaire goudmijn (pag. 9).