Fors hogere nettowinst bij Macintosh

Detailhandelsconcern Macintosh heeft in de eerste zes maanden van dit jaar een fors hogere nettowinst behaald van 6,1 miljoen gulden, tegenover 2,3 miljoen gulden in dezelfde periode vorig jaar.

De winststijging is grotendeels te danken aan een belang van 50 procent in Hoogenbosch, een keten schoenenwinkels, dat Macintosh heeft verworven.

De omzet van Macintosh (onder meer Superconfex, Kwantum, Klerkx en Halfords) steeg in de eerste zes maanden met 24 procent (124 miljoen gulden) naar 641 miljoen gulden. Het bedrijfsresultaat steeg van 6,7 miljoen naar 13,1 miljoen gulden.

Macintosh heeft de resultaten van Hoogenbosch (bekend van ketens als Dolcis, Manfield en Invito) per 1 februari van dit jaar verwerkt in de cijfers. De nieuwe aanwinst heeft een jaaromzet van 350 miljoen gulden en 2.500 medewerkers. Macintosh kocht ook twee Duitse detailhandelsbedrijven op het gebied van autoproducten met een jaaromzet van 40 miljoen gulden en 110 personeelsleden.