Betis wil 850 miljoen bij vertrek Denilson

ROTTERDAM, 29 AUG. Betis Sevilla heeft zich voor een recordbedrag versterkt met Denilson. De club uit de Primera Division zou voor de Brazilaanse international ongeveer 70 miljoen gulden hebben uitgetrokken. Denilson speelt voorlopig nog niet in de Spaanse competitie. Hij blijft tot het wereldkampioenschap in 1998 bij zijn huidige club Sao Paulo.

De 20-jarige speler tekent bij Sevilla een contract voor tien jaar. In zijn overeenkomst is opgenomen dat hij bij een tussentijds vertrek 65 miljard peseta's (zo'n 850 miljoen gulden) moet opbrengen. Daarmee verloor de Nederland Clarence Seedorf zijn status van duurste voetballer ter wereld. Hij verlengde afgelopen weekeinde zijn contract bij Real Madrid. Seedorf is bij een voortijdig vertrek voor 300 miljoen gulden te koop.