Andriessen wil af van leerstoel

NIJMEGEN, 29 AUG. De componist Louis Andriessen wil af van zijn bijzondere wisselleerstoel aan de Katholieke Universiteit van Nijmegen. Hij zou geen heil zien in een andere opzet van zijn colleges, waarbij hij deels eigen werk afspeelde.

Dat meldde donderdag KU Nieuws, het tijdschrift van de Nijmeegse Universiteit. Volgens het blad werd Andriessen, die elk tweede uur van zijn colleges reserveerde voor het luisteren naar cd's met zijn werk, door zijn gehoor 'een superieure discjockey' genoemd.

De commissie van toezicht van de leerstoel wilde dat Andriessen zijn aanstelling met een jaar zou verlengen, maar dan zou hij anders moeten werken.

Andriessen, die geen commentaar wil geven, heeft rector Th. van Els deze zomer laten weten zijn aanstelling niet te willen verlengen. (ANP)